Gothammar.blogg.se

Livet suger oftast, men man kommer långt med svart humor, ironi o åsikter om allt :-)

Nytt år på väg

Kategori: Allmänt

Asså jag är inte något fan av julen då jag tycker att ska man jula så ska man vara ett gäng. Sista julen som var bra var i Laholm då vi hade en massa människor där, skratt, mat o mys. I år var jag bjuden till min morbor med familj, men då jag skulle jobba dagen efter o inte ville lämna hundarna ensamma i flera timmar så stannade jag hemma. I stället kom en kompis upp från Malmö o vi åt o spelade kort o det var jättetrevligt. Förra julen var skit o nyår ska vi inte tala om..bara att andas gjorde ont. Tre månader innan rasade allt o hålet där hjärtat suttit var vid öppet o jag ville bara försvinna. Ett år senare är kanterna brända så det blöder inte lika mycket men ser inte fram emot nyår ändå..mer än att nästa år kan fan inte bli värre än det som varit.
Jag har jobbat, o jobbar, med mig själv, att hitta tillbaka till den jag är. Har planer för nästa år för att kunna växa, bli starkare än någonsin. Man måste ta tag i sitt skit även om det är jobbigt, även om det gör ont att gräva, för att man ska kunna bli hel. Det går inte att vara någon man tror man måste vara, eller vad man tror folk vill man ska vara..den person man måste vara ärlig emot är sig själv annars kan man inte vara ärligt mot andra. Man slösar bort sitt liv när man flyr från sig själv även om det är enklast.. okay så det gör ont, man är sårbar, svag men när man kommer ut på andra sidan är man stark o trygg i den man är. Jag är inte där än men en dag så är jag tillbaka.
Jag är inte lika arg som innan, visst att jag vill att xmannen ska känna den smärta han orsakade mig gånger två..att någon bedrar, sviker o ljuger för honom som han gjort. En vacker dag kanske jag släpper loss allt jag har o sänker honom, men ju mer jag ser o hör om honom detsto mer sällan visar ilskan sitt ansikte. Jag känner sorg..sorg över vad jag ser o hör..sorg över hans flyende o lögner...sorg över det jagade o fanatiska uttrycket i hans ögon, sorg över att han är en sådan feg person. Någon säger att han ser ut som om han går på droger men jag vet att han inte skulle riskera sitt jobb. Han må ha blivit något osmart men inte korkad.
Nu för tiden har jag lätt till tårar, det går inte att styra över dom, o jag har gråtit mer under de senaste 15 månaderna än jag gjort i hela mitt liv. Ni vet den där klumpen i halsen, som faktiskt gör ont, o som dyker upp man är på väg att börja gråta..den klumpen är permanet hos mig. Även om inte gråten är på väg så är den värkande klumpen där. Precis som ångesten som är närvarande nästan varje morgon jag vaknar..men jag jobbar på det så en dag ska jag väl slippa skiten. Har en tung sak till att gå igenom innan det förhoppningsvis är över för ett par år.
 
 
 
Så kommer vi att lämna Ryde för Kalle. Detta då den fastighetsägare som jag har i Kalle har fastigheter i hela Sverige..o om jag ska plugga till hösten så är hyran lägre än om jag haft lägenhet i Hb eller M, o när det sedan är dax för arbete så finns det möjlighet att flytta inom fastighetsägarens hus. Samt att ska jag "praktisera" finns det företag i närområdet o ev även på mitt timmisställe. De få pass jag gör varje månad gör att jag kan pendla, även om det blir längre o något dyrare så är det ju helt okay då det blir en gång i veckan ungefär. Att ha 5200 i månden istället för 8000 i hyra när man är student är ju en himla skillnad. Min lägenhet i kalle är på 50 kvadrat, balkong, diskmaskin, ny hällspis, ny fläkt, ny hel kyl o hel frys o så säkerhetsdörr. Sedan finns det alltid saker man kan göra själv (vilket man får) som tex måla, fixa kökslyckor o annat skojsigt. Undertiden jag varit borta har man hunnit byta fönstren så nu är karmarna vita o inte bruna. Badrummet behöver målas, man skulle gjort det då badkaret togs ut men så blev det inte, så det får ju ordnas. Sedan funderar jag på om dom kanske kan sätta in en toppmatad tvättmaskin, men ska se hur mycket xtra det blir först. Kommer att ha kvar det stora förrådet jag fick i grannhuset o ska sätta dit lagerhyllor så jag slipper ha en massa onödigt i lägenheten. Har ett litet "matförråd" i källaren där man kan sätta saker man använder men inte så ofta...tex jättegrytan, säckakärran, sommar o vinter skor etc etc. Lär ju bo där i minst två år till o jag gillar ju ordning o reda 😂 Tänkte be någon i Kalle hyra en flyttbil från Cirkle K o komma ner med den när det är dax, så slipper man fara mer än en gång fram o tillbaka. Ska oxå kolla om att låna bil av Glumslöv i februari o köra upp några kartonger till förrådet, så blir det mindre att lasta när det är dax. Ja jag är organisationsfreak o gör massa listor 🤣 Har till o med planerat att göra en massa innan jag hyr in två flyttgubbar till att bära upp saker från stora förrådet. Tänkte måla lite o städa ordentligt, även om hon som hyrt av mig städar vill man ju göra de själv..ja eller så är det jag som är lite udda 🙃.
 
Så i slutet av januari ska jag komma igång med gymmet o så ska jag gå o klippa mig 😃 Har några centimeter kvar tills det är till midjan men det börjar bli ivägen, o så behöver det kapas en dm eller två...får se hur det blir 😂 Ska även gå o fixa naglarna då jag bara slår av dom när det inte finns någon förstärkning. Går o får dom gjorda var tredje månad o där emellan fyller jag på själv men nu har jag varit helt utan i två månader. Efter att ha haft förstärkning i tio år så trodde jag att naglarna skulle vara helt förstörda men dom är precis som innan. Har alltid haft mjuka naglar o dom är inte sämre än innan, så jag har inte fått sämre kvalité för att jag förstärkt i många år men jag tror det där är individuellt precis som med allt annat.
 
Så nyår var det ju....ja det är bara att ta sig igenom dygnet o på andra sidan är det jobbedag o sedan är det som vanligt..man ska komma ihåg att skriva en 9 istället för en 8..o i övrigt samma skit som innan 🙄
 
Nu doggywalk o sedan lite grillad kyckling, spel, serier o film. Har glidit in på nordiska krimi serier, o även en spansk..vissa är bättre än andra men det finns guldkorn. Tänkte lista några nästa gång för alla er som inte kan bestämma er 😂 Har ju haft tid att kolla då jag legat nerbäddad med en jäkla feber. Första 36 timmarna var jag helt golvad med en temp på 39,8 men nu är jag nere på 38,1 så det går åt rätt håll 💪
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När feber gör att allt skiter sig..

Kategori: Allmänt

Så jag gick på två back to back turer igår. Den första var upp till Sthlm med avslut 18 o så börja idag ca 8. När vi kom upp o satt på Lunden o kvällsfikade (åkte med en gammal kollega från annat bolag, o en bleking) så kände jag mig helt off. Kom upp på rummet o la mig på sängen, kände att det var bäst att ta ut linsen om jag skulle somna. Så ut med den o borstade tänderna, sista gången jag kollade klockan var den ca halv åtta. Nästa gång var klockan nära ett o både tv o lampa var igång. Svettades floder så av med täcket o då fick jag frossa. Vid frukosten så insåg jag att min feber var ganska hög, till o med ögonen var så torra att jag fick ut med linsen, så när vi lastat o hämtat mer personal på Cst så fick jag ringa o säga att jag tyvärr inte kunde ta nästa tur. Vända i M o så upp igen, sova o så jobba hem i morgon. Dom ordnade någon som kunde ta den turer o sa att om jag inte pallade så kunde vi ha krogen stängd även ner. Envis som jag är,arbetsmoral, ansvarskänsla..ja vad än man vill kalla det så häll vi öppet hela vägen. Vi hjälptes alla åt o när turen var klar så var jag totalt slut o vi hade sålt för femsiffrigt. Det blev av tåget o på nästa o till sängen. Däckade o sov i ett par timmar, vaken en stund, sov igen o nu är det snart dax för sista hundsvängen o sedan sover vi lite till 🙄 Har alvedonat o preppat så kanske blir det inte lika mycket hetta o frossa... I know...who am I kidding 😂 Temp 39,4
 
 
Gårdagen startade bra..
 
Solen sken till o med 
 
Mörkt o rogivande
 
Frukosten var lite tillintetsägande då
aptiten var obefintlig
 
Så vart jag totalt rökt
 
 
Här har vi hängt sedan hemkomst..
 
o lär hänga någon dag eller två till tills jag blir
så uttråkad att tristessen tvingar mig ur sängen..
Gör redan listor på vad jag kan uträtta vakna stunder 🤔😂
 
 
 

Hosta

Kategori: Allmänt

Har nu gått med hosta i en vecka + några dagar..en såndär irriterande hosta som känns som om man har en fjäder i halsen. Givetvis så gör det att man hostar när man minst anar det, mitt i ett ord tex, o då får man ett anfall där man nästan dör 🙄. Tårara strömmar o det går inte att få i sig luft utan det är bara luft som lämnar. Efter en minut där man tror man antingen ska dö eller att ens lungor ska hamna på golvet så försvinner hostan lika plötsligt som den kom. Helt utmattad står man där med rött fejs, värkande lungor o en kliande hals. Dessa anfall dyker givetvis oxå upp ett par gånger under natten o varje gång lämnas man helt slut. Den enda fördelen med dessa anfall är att muskler som inte jobbat på år o dag får sig några rejäla genomkörare, så träningsvärk uppstår men det är inget mot lungsmärtan.
Givetvis så införskaffades det ju inte någon form av hostdämpande..alla vet ju att det går över på en dag eller två 🤔🙄 I morse fick jag inse att den där dagen eller två har passerat för ett tag sedan o gick så till apoteket. Tog en omgång meds o har inte hostat en gång på fyra timmar o nu tänker ni som jag...varför gick jag inte till apoteket tidigare..ja..det är ju något man frågar sig själv varje gång man inser att man slösat tid..eller varit en optimistisk önsketänkare. Nu är i alla fall läget under kontroll o så ska bara lungorna sluta värka o allt är som vanligt.
 
Ska jobba den 25-27 december o det lär bli lite tungt, två pass på raken med en halvtimma emellan o två överligg i Sthlm. Dock av egen fri vilja då pengarna behövs o det är storhelgstillägg. Första rundan "själv" o det är en hel del som jag inte fått någon info eller visning av men det får ju gå som det går. Typ: så här funkar best appen o här fyller du i...jo men hur kommer jag fram till hur jag fyller i?? Tur man inte är helt tappad, ja förutom när det gäller hostan 😝 I Januari blir det mina 40 timmar som planerat o inga galna turer tack o lov. 
 
Snart ska jag bort till morbror o co för lite middag o snack. Dom är så bra på att vara bollplank o då jag har lite planer nästa år så lär det ge mer än god mat. I morgon ska jag göra absolut inte ett skit, ju mindre desto bättre o på julafton kommer S en sväng o vi ska kolla Kalle o käka lite. Hon har inte heller några planer så vi bestämde oss för att glo på teve ihop istället 🙃. Jobbar nyårsdagen så nyårsafton lär inte innehålla något extravagant utsvävande.
 
Ja jag ser fram emot nästa år då det fan inte kan bli värre än detta som varit. September 2017 till November 2018 har varit värsta året någonsin. Om allt går som det är tänkt o som jag hoppas så kommer jag att komma tillbaka till mig igen, starkare än innan o upp ur mitt hål. Sedan får jag vara on my toes så jag inte trillar tillbaka. Jobb o ev skola lär göra en hel del..att sedan någon ser ut att gå åt andra hållet är karma 😆 Då ekonomin vänder så blir det även att skaffa gymkort o jag tänkte 24/7 då det funkar på alla ställen i hela Sverige, så vart jag än hamnar så kan jag träna. Så när första lönen kommer i januari så ska jag ta mig in till stan o köra igång den biten.
 
Nu ska jag dock rasta hundar o fixa lite innan det är dax att ta sig bort till grannbyn för lite mat o familj. Odjuren gillade att det kommit lite vitt. Jönsson som älskar snö trodde han skulle får rulla sig men där fick han tji..hade ingen lust att behöva bada bort lera på honom.
 
  
 
 
  
 
 
🐒