Gothammar.blogg.se

Livet suger oftast, men man kommer långt med svart humor, ironi o åsikter om allt :-)

En vecka har gått

Kategori: Allmänt

Så är det en vecka sedan Tusse opererades i munnen o idag är det återbesök. Det har gått ganska bra förutom avsaknaden av leksaker..dom tycker det är sjukt trist att vara utan framförallt bollar. Fast det är ju bara tre veckor kvar tills dom kan tas fram igen..obs bara 🙄
Den där kemiska kastreringen har fortfarande inte gett någon effekt o i natt höll jag på att bli knäpp på Tusse. Han var på den sovande Jönsson konstant. Det buffades, knuffades o så snorren i fejset på Jönnson igenom hela natten. För några veckor sedan skrev xmannen att han skulle återkomma om hur o när han kunde ha Tusse...har inte hört ett ljud om det. Om han nu inte vill ha honom för att han inte passar in, eller för att spöket inte vill ha hund eller vad fan det nu finns för ursäkt..varför lät han då inte honom bara fortsätta sova när han var nedsövd? När jag ringde o sa vad det skulle kosta så gav jag honom valet att låta honom sova vidare..men icke utan xmannen skulle lösa ut honom. Hörde ifrån honom i fredags o i söndags utöver det inte ett ljud, inte en fråga om Tusse. Idag är det återbesök o han vet om det men lär säkert inte höra av sig o fråga vad vetten sagt o jag tänker inte skriva o berätta. Hans intresse är ju inte så stort så varför ska jag då anstränga mig. Jag fattar inte varför han inte bara kan sätta ner foten (han som skulle lära sig detta) o ta hand om sin hund som mår skit! Låter sig styras av ett spöke..har fått höra en massa om henne o hur flat xmannen är..synd att Tusse ska få sitta i kläm för det.
 
Igår satt jag o försökte få tag på ställen gällande alla papper som ska med i en dödsboanmälan..du har köplats 194 o beräknad väntetid är 46 minuter.. asså seriöst.. I dag är det bara att fortsätta traggla vidare för att få ihop allt. Ett ställe sa att dom anlitar ett annat företag till att skicka ut krav/skuld/ränte besked o att dom i månadsskiftet får info om att någon avlidit, sedan tar det några veckor. Fick förklara att vi har ca tre veckor på oss att få ihop alla papper o skicka in...Det är som att bara för någon är död så är det okay att det tar tid, när det egentligen borde vara tvärt om.
 
Vädret börjar äntligen bli höstigare o med det kommer sval luft o regnskurar. Här om kvällen var jag ute på en runda o då det var svalt så kunde då inviga min träningshoodie 😂 Tackar än en gång M för denna fina gåva o lovar att jag ska nyttja den ofta 😇
  
 
Då vi i alla i det här huset har en massa skor o hallen är liten så det nu vidtagits åtgärer i form av en stor skohylla. Där har alla fått hyllor efter längd 😂😂 för att det ska vara enkelt att sätta upp sina skor...svårast har ju Simon o det har inte med hans längd att göra hahahahaha. Igår fick han under suck o stön gå ner o ta hand om "problemet" men det gjordes under kraftiga eyerolls 🤣 Fyra hyllor var till de vuxna o två till barnet. Ser ut som om jag har flest skor men så är inte fallet, utan detta är mer 2/3 av alla mina skor. Kombon har garderober fulla o hade behövt två sådana här till alla sina skor..dock är hallen liten så det får bara plats en.
 
Det har oxå till kommit en korv o bröd gill..o den är jättefin o funkar helt okay. Dock får man inte i per i viken korvar utan dom måste delas. Tar man dom på hälften så blir dom mindre än korvbröden, vilket kan irritera folk o då får man kapa av en trejdedel för att dom ska bli i synk med bröden 🤓 Bröden får inte heller vara för tunna eller för torra..som om man vill ha torra körvbrön 🙄 Efter ett par test för att få in rätt värme så blev det hur bra som helst..som en friggin brödrost lixom. 
 
Har gett upp mitt lila hår då jag inte pallar utväxten. Det blev att färga mörkt så nu är det bara lite skimmer av lila kvar. Tog en bild direkt efter o har massa överskotts färg kvar men man ser att det är lite lila kvar. Tänk om det funnits tabletter man kunnat ta varje dag för att ändra hårfärg o behålla den utan utväxter 👏 Ta en lila tablett o utväxten o hela håret blir lila..what a grej det hade varit 😍 (har olja i hårtopparna)
 
 
Saknar Karlskronas skärgår o öar (utsikten från fd fam löfgrens hem)
   
 
För er som inte vet så ligger karlskrona på en ö...så det är hav överallt...ingen jävla sjöpöl utan hav 😍
Jag hade en minut ner till havet..o det saknar jag...nu tar det en kvart att gå 😂
  
 
 
 
Avslutar med en bild tagen, från bilen, mellan Glumslöv o Rydebäck.. Även om det tar en kvart att gå hemifrån, o ingen utsikt över havet, så är det hav i luften...o det är viktigt. Vart jag än kommer att hamna så måste det finnas hav, hav i luften eller stora vattensamlingar (helst ska dom röra på sig..dvs inga små pölar som bara odlar mygg)
 
 
 Bis bald!! 🤘
 
 

Det tar aldrig slut..

Kategori: Allmänt

Jag tror fan jag är cursed!!! När jag inte tror det kan hända mer skit så pang in my face!!! Så nu har jag Tusse som ska ha antibiotika o morfin två ggr per dag. Inga leksaker, bollar eller ben på fyra veckor o sedan försiktigt i fyra veckor. Han har fått operera ut 18 tänder..något som kunde undvikits. Givetvis så ingår inte tandvård/problem i hundförsäkringar...givetvis!! 
Så här kommer ett tips till alla er som har hundar men inte rikgit koll på tandbiten mer än att man ska ta bort tandsten. Det gjorde vi oxå på Tusse..senast för lite mer än ett år sedan..tyvärr på ett ställe där man inte har tandröntgen o tar bilder. Så här stod vi nu med tandlossning o abscesser vid tandrötterna. Nedre käkens ena sida är helt tom på tänder..man kan inte heller bara dra ut dom utan tanden ska delas, sedan skär man upp tandköttet o viker ner det, borrar bort käkben o lyfter ut tanddelarna, spolar rent, viker tillbaka tandköttet o syr i hop. Problemet är att käkbenet nu är så försvagat så det är lekförbud  o sånt som kan riskera att benet går av.
Det här är ju mindre kul för Jönsson som inte fattar varför alla leksaker o ben har försvunnit. Efter två dagar börjar han bli grymt uttråkad o kan liknas vid ett barn som plötsligt fått ipad/tvspel/dator förbud.
Så tandproblem faller inte under hundförsäkringen utan man kan räkna med saftiga summor beroende på hur många tänder som måste ut. Tack o lov så är det sytt med stygn som ska falla av sig självt så man behöver inte åka tillbaka o plåga stackarn än mer än det är.
 
Sedan så har ju fkassan haft en månad på sig att bedömma mitt senaste läkarintyg...ny fkassa.. o det har ju gått mindre bra. 4500 betalar dom ut den 27e..så nu måste jag bråka o stöka där.
Så har vi ju dödsboanmälan o allt som kommer med den..ska få papper denna veckan om vad det är dom vill ha in, o troligen får jag jaga runt efter det oxå.
Jag har ingen aning om när jag ska ha tillräckligt med tid o lugn för att få sörja alla förluster jag haft senaste två åren. Tid att komma i kapp o andas...tanken på att ens kunna åka iväg en vecka är bara att glömma..dels så har jag inte någon som kan ta hundarna en vecka o sedan finns det inte pengar till något sådant. Hade varit så skönt med total tystnad i en vecka. Bara tala om att man är okay med ett meddelande då o då..få perspektiv o att få andas. Möjligheten att kunna skriva av mig o reda ut tankar o känsior..sätta ord på förtvivlan o det svarta.. 
Ja det får helt enkelt förbli en dröm..kanske någon gång om några år eller så..
 
Snart är det dax för Tusses mediciner, mat o så en kvällsrunda o sedan pang i sängen..är sååå trött nu för tiden o det är väl för att jag äntligen börjat slappna av i kroppen. Stressen för ekonomin gör att min mage rasar o att jag har huvudvärk minst varannan dag. 
Har dock börjat ta kontroll över det jag stoppar i mig så varannan dag no carb high fat o varannan dag low carb low fat. Vill ju inte att förbränningen ska stagnera o att variera varannan dag håller den igång..tricky tricky. Så för att inte ha ihjäl någon när jag ska lägga av med sockret så blir det frukt o juice att fasa ut med. Hittade asgoda päron på hemköp i Ryyyyydebäck. Lite som dom man pallade i trädgårdar när man var liten. Ja det är preskiberat nu då det är vääääldigt länge sedan det hände 😝
 
 
Idag tog jag bort mitt lila hår för jag orkar inte hålla på med utväxten hela tiden. När jag har lite pengar över någon gång så tänkte jag gå till frissan o klippa av en dm...eller en o en halv dm... det börjar bli för långt nu o topparna blir så torra av all färg. Så av med en bra bit så det får lite mer liv..någon gång..typ...jul hahahahaha
 
Nä får väl ta tag i medicineringen av Tusse ❤
 
 
Drogad hund som ser något
vi andra inte kan se 😂                        Medicinladdning
          
 
 
                                                            
Älskade lilla hund ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vet inte vart man ska börja

Kategori: Allmänt

Tusse är en plåga för både mig o Jönsson. Det där chippet har nu suttit i tre veckor snart o än har det inte gjort annat än ökat hans könsdrift. Hans husse skickade för någon vecka sedan att han skulle återkomma om hur o när han kan ha Tusse..han sa i o för sig inte vilket år. Det är så otroligt respektlöst att bara skriva så o sedan en lång tystnad igen. Troligen är han upptagen med att slicka röv o rädda andra djur, så det kommer att sluta med att jag kommer att få göra något åt det på egen hand. Tusse mår inte själv bra av att vara så här o han ska fan inte behöva lida för att hans husse är en feg skit. Skulle nu husses spöke vara den som är på tvären så är ju inte hon heller mycket av en djurvän, låta ett djur må skit för att vad? för att han har djuret med mig... Nu ska Tusse på tandsanering på tisdag o det är han verkligen i behov av. Då han är en pudel så har dom ganska risiga tänder o hittills har han alla kvar o är ändå sex år. Trots att jag borstar så har han massa tandsten på ett kick o jag har provat allt men inget hjälper. Min gamla pudel hade jättefina tänder ända tills han gick bort o då var han 11 år. Vi fick alltid beröm hos vetten över hans fina tänder ✌ Tyvärr så är det ju inte så på den här sötnöten men han har andra fördelar ❤
I måndags fick jag åka upp till karlskrona för att hämta mammas saker på hospiset. Jag trodde att dom packat i hop alla saker men så var ju inte fallet. Jag fick ner till hennes rum, där namnet fortfarande stod på dörren, o alla saker var som dom var tidigare. Man hade tömt sängen men annars så var det som om hon bara gått ut en stund. Sjukt jobbigt att sortera det som skulle slängas, vissa saker lämnade jag kvar till andra o hennes grejer som glasögon o sånt tog jag hem till hennes lägenhet. Sedan var jag på skatteverket för att be dom skicka dödsattesten när den var kommen. Så till kommunen o prata om dödsboanmälan men den personen var inte där utan skulle höra av sig nästa vecka. Vad det gäller lägenheten så ska den sägas upp på speciell blankett o både jag o mitt syskon ska skriva på. Så den ska skrivas ut i Glumslöv o sedan skickas för påskrift innan den kan skickas in o det tilsammas med kopia på dödsattesten. Så med hur jag mått så har jag inte orkat åka o fixa blanketten men så har ju ändå inte attesten kommit. Efter allt rännande över stan (skatteverket hade flyttat till andra sidan stan)  så var det bara att sätta sig i bilen o köra hem igen.
Mitt syskon o jag har nu pratat per telefon o det gick över förväntan. Vi är nu på samma ställe när det gäller hela processen, dvs överrens. Jag tar pappersarbetet o han tar det praktiska o lägenheten får vi prata om längre fram när vi får lov att tömma den. 
Är så glad över att jag har min bff i samma bostad o hennes "skitunge" för man blir distraherad o har inte tid till att gräva ner sig totalt. Visst att jag har stunder i min ensamhet där jag är ledsen o känner att livet är skit o totalt meningslöst..men jag har inte tid att ha dom lika ofta.
Som igår så skulle jag till kiropraktorn i Malmö o fick ta med mig "skitungen" 😍 Han var jättduktig o vi åkte både tåg o buss. Han var med o väntade på min tur, med inne o såg när man knakade mitt skelett 😆. Sedan så åkte vi med Sofie tillbaka till hyllie där vi gick in på Emporia o krängde mat, o så skulle vi hem. Ner o ta pågatåget men fick byta i lund till ett annat då det var jätteförseningar o ändrad rutt o man hoppade över vissa stationer..men tillslut så kom vi hem. I dag har jag varit uppe o sett till att "skitungen" kom ur sängen o till skolan o sedan gick jag o la mig igen. Fasen så trött jag var, o så ont jag hade..o fibron bara tjooohooo nu får jag glänsa..o så får jag inte sitta heller (himla otur moahahaha) Fick övningar jag skulle göra o det har jag gjort o så ska jag tillbaka på onsdag. Får inte träna o inte gå långa rundor utan fler korta (sååå dödens trist) På vår pågatågsresa hem så underhöll vi vår omgivning med tokigheter o våra planer på practial jokes att utöva på barnets mamma 😂 Vid ett tillfälle så skrattade vi så vi knappt fick luft o inte kunde vi sluta..hela vagnen skrattade åt oss för att vi inte kunde sluta skratta..o skratt smittar ju som bekant..många log åt oss när vi gick förbi dom då vi skulle av. En dam sa att jag hade så bra hand om honom o att vi hade ett underbart samspel. Ja we rock så är det bara 🤘
Idag har jag som sagt fått vila o när Siiiiiiimoooon kom från skolan så låg vi på min säng, han med paddan o jag med datorn, o spelade spel. Ja vi åt några Brago kex oxå o så fjantade vi oss lite givetvis.
Så det har varit fullt upp senaste dagarna för att jag ska ens hinna vara ledsen men nu när det är kväll o tyst så kommer ju allt fram i ljuset. Finns ju inget som håller det borta..allt ska ta sån jävla tid. Det med avlut går ju fortare än det som inte har avslut. 
Har nu en massa pappersarbete framför mig när jag väl fått dödsattesten o lär väl slita mitt hår med all byåkrati.
 
Sedan så upptäckte jag att jag hade fem terminer kvar på CSN så nu har jag sökt utbildning. Tror inte att jag kommer in....ja asså med mitt oflyt senaste två åren så lär ju chansen vara liten...men man vet ju inte om man inte söker. Så vi får se helt enkelt 🙃
 
 
 
 
 
 
Detta passar in på så mycket även på en själv.
 
Ja o det där med en lins funkade inte. När jag pratade med läkaren så sa han att vissa använder bägge hjärnhalvorna lika mycket o då går det inte att lura hjärnan... Asså med andra ord sa han att jag är för intelligent att låta mig luras av en lins 😜 Så nu kommer det två stycken i posten o så får vi se om hjärnan blir nöjd då 🙄
 
 
❤❤❤