Gothammar.blogg.se

Livet suger oftast, men man kommer långt med svart humor, ironi o åsikter om allt :-)

Ego framför allt??

Kategori: Allmänt

Så jag är alltså ute hos min mamma på hospiset varje dag utom söndagar. Jag handlar åt henne, hämtar mediciner etc etc. Både jag o personalen, som ser henne varje dag, ser ju hur det går utför o i vilken takt. Hon har inte koll på dagar o datum längre, på det sätt att hon vet vad det är för dag eller datum just idag. Hon blandar ihop saker, smaker som sött o surt..dvs hon kan äta godis o kakor men transbärsjuice är för sött😆.. Det dricks för lite men hon tycker hon dricker massor (ligger på ca en liter per dag o bör dricka minst två liter). Hon kan inte sköta sin medicinering själv längre o det är för att hon fumlar o för att hon glömmer om hon tagit eller inte. Hon skakar så i sina armar o händer att hon inte kan skriva längre med penna, att smsa går bra när hon har en bra dag, men andra dagar blir det oftast tokigt. Att äta själv har hon svårt med pga att händer o armar är som dom är så när jag är där så hjälper jag henne (hon hjälpte ju mig när jag var liten 😊). Just nu är det 50/50 mellan sova o vara vaken o sova tar över mer o mer, detta beror inte enkom på medicinerna. Man kan ju tycka att om man som anhörig då vill veta något så ringer man personalen eller till mig, då vi ser henne varje dag. Inte fan ringer man till någon som träffat mamma 2-3 timmar sedan i påskas. Inte fasen så håller man sig borta i månader o skyller på anledningar som är totalt oviktiga som läget är nu. Inte heller lägger man ut på fb om att man skulle haft en lugn sommar o sedan skriver att man ska till karlskrona x antal dagar o sedan radar upp allt som man ska göra efter det. Fattar man inte att den som ligger o dör blir ledsen över hur oviktig personen är.. eller att man tar ledigt från sitt superviktiga jobb för att åka en massa mil för att kolla på hundtävling medan man säger till den döende personen att man inte kan ta ledigt för att det är mycket på jobb...som om stället står o faller utan den personen. Hur kul är det för personal o mig att plocka upp delarna o försöka trösta. Som mamma sa: Det är tur jag har dig annars hade det varit ensamt.
Under senaste åren har mamma skojat om att hon vill ha en röd kista med vita hjärtan på o för några dagar sedan skojade hon med hen om hen fixat kistan. Hon fick ett nekande svar o sa då att hen bör snabba på. Dagen efter ringer hen o säger att han har en kista, mamma frågar pris, hon får pris, säger att hon inte har råd, o då säger hen att du sålde ju din soffa. Efter det berättar hen att han tagit reda på att det kostar ca 3000 att flytta mamma från hospis till sjukhuset, att han pratat med en begravningsbyrå om flytt till Augerum (krematoriet). Alltså serijävlajöst!!! Hur kan man gå över huvudet på någon på det viset? Hur kan man vara så brutal? Varför inte fråga på ett bra sätt o ha en dialog innan? Hen har tagit på sig detta då jag har tagit på mig mammas lägenhet säger hen. Jag skickade ett sms till hen om vad jag gjort i lägenheten, att jag inte tänker göra mer då hen inte ens svarar när man ringer. Att jag ordnat med transport av saker o ting som ska iväg men att jag lagt ner det o inte tänker göra mer än det jag gjort. Kan inte hen finnas o dela det viktiga ansvaret med att vara här varje dag så tänker inte jag heller göra mer än det som är viktigast..att finnas för mamma, även om jag fysiskt o psykiskt kommer att rasa ihop efteråt. Att finnas där varje dag o se någon tyna bort lite för varje dag är sjukt jobbigt, speciellt när man kämpar med eget skit o sjukdom..men man gör fan det man måste! Man biter ihop o gör det!!  Att tömma en lägenhet är inte en tusendels så jobbigt. Asså att hen har mage lixom. Vad det gäller försäljningen av soffan så är det ju så att det kostar att vara på hospis, dagpris o man betalar även för maten o sin hyra hemma då man inte kan vara skriven på hospis. Utöver det så vill mamma ha annan mat oxå, fikabröd, frukt, godis, vin mm o det är inte något man får i priset. Det betalar hon själv o det är det jag åker o handlar till henne. Hon ville klippa sig o då ordnade jag så hennes frisör kom dit o så blev hon fin i håret. Det är dit hennes pengar gå o pengarna från soffan.."Han har fan inte med att göra vad jag gör med mina pengar" var mammas respons efteråt, "vill jag spola ner dom så gör jag det, vill jag ge bort en slant till snälla människor så gör jag det o vill jag äta upp dom gör jag minsann det oxå" Helt rätt tycker jag, hon får göra vad hon vill med sina pengar. Nu tror säkert hen o co att jag får en massa men så är det inte. När jag har handlat åt henne så har hon swishat över summan..jämnat ut den uppåt som tex 200 istället för 196,70 (obs att detta var ett fiktivt exempel)
Så om nu hens andra part jobbar med hospis..då borde hen ju veta hur viktigt det är att ha sin familj nära. Om hen vet att det går fort så borde ju hen veta att man kanska bör vara där så mycket det går. När mamma är borta är hon borta o då kan man inte göra saker ogjort. Jag vet att hens andra part är här inne o läser o jag kan inte bry mig mindre. Det var familj som var här uppe i helgen o dom kom denna helgen o inte nästa för att dom inte vill råka på hen..varför? Ja kanske för att hen är en fullblods egoist som inte tar sitt ansvar o sätter en döende människa framför sig själv. Faktum är att hade inte jag varit här (anhörigbidrag får man upp till tre månader) så hade mamma legat där själv, ensam o med rädsla o ångest. Nu är det säkert så att hens partner inte kan få hen till att inse o ta sitt ansvar men då får man ju ta till större kanoner..tror knappas hen skulle packa sina saker o dra..för vart ska hen ta vägen? Hen har inte kontakt med någon i familjen o mamma lär ju inte vara ett alternativ att fly till.
Jag förstår inte sånt här beteende.. hen o jag är ovänner men när en sån här sak inträffar kan man ha en neutal inställning tills det är över. Tre-fyra gånger har jag försökt för att mamma så önskat, o nu vet även mamma att det inte är jag som är den envisa. Tänk er hur det känns att ligga där o veta att hen inte ens för hennes skull kan vara netutral. Nu kommer hen med familj ner i tio dagar (OMFG!! TIO DAGAR!!) men mamma o jag är överrens om att våra rutiner inte ska ändras. Jag kommer fortfarande att komma dit varje dag utom söndagar o det på eftermiddagen, när är lite olika o beror på väder, vind o bussar. Dom får komma när fan dom vill men nu vet dom när jag är där i alla fall. Så vart kommer hens egoism ifrån kan man ju undra...jo från den som ligger o tynar bort. Jag o mamma har inte haft det bästa förhållandet men de senaste tio åren har jag tagit mitt ansvar även om jag inte behövt. Vi till o med flyttade upp hit..valet var karlskrona eller stockholm o min man (nu xman) sa karlskrona. Han tog på sig det hen borde gjort o vi fanns här för allt mamma behövde o begärde. När man har något varje dag så tar man det för givet o uppskattar det inte lika mycket o man börjar egoistiskt kräva, vilket kändes skit om jag ska vara ärlig. För ca två veckor sedan sa mamma att hon insett vissa saker o att hon förstår varför jag varit arg, varför jag hela tiden (sedan tonåren) tycket det varit orättvis, hon bad om ursäkt o önskade att hon kunnat ändra på det. Hon var ledsen över att hon gjort så jag byggde murar o inte litade på någon, att jag fått gå igenom så mycket ensam. Hon var ledsen över att jag hittade någon som jag släppte in o som sedan krossade mig så brutalt. Hon är ledsen över att jag får dra lasset nu, då kärran jag drar redan är så tung av en massa annan sorg o elände. Som jag sa till henne så är det inte så mycket att göra åt, det är vad det är o det är bara att bita ihop o göra det bästa av situationen. När detta är över så kommer jag, samma dag, att med mina sista krafter ta mina väskor o åka härifrån. Hen kan göra vad hen vill med det som finns, sälja eller slänga..pengar finns det inte så någon boupptäckningsman att komma o värdera behövs inte, skulder ärver man inte heller så det är inte något bekymmer (inga stora skulder) Personligen kan jag ju anse att hen kanske borde byta sitt efternamn till det hen föddes med, då hen tydligt visat att hen inte vill ha med någon i familjen att göra..då blir hen unik då det inte finns någon i landet med det efternamnet. Det är dock bara min tanke o åsikt o det är jag i min fulla rätt att ha utan att hen o co ska höra av sig till mamma o säga: "Vet du vad din dotter skriver om oss."  I det här fallet hade nog mamma skrivit under om hon kunnat.
 
Jag är glad att hon bett om ursäkt för fölåtelse är en process som kräver avslut o ursäkter, o sedan säger dom att döden är förlåtande. Jag kommer att kunna förlåta en vacker dag för nu har jag fått ett avslut vilket gör arbetet lättare, o en dag kan jag släppa allt. Så detta jag gör är inte bara för mammas skull utan oxå för min egen, annas skulle jag inte förlåta mig själv när jag förlåtit henne. Ja, ni förstår vad jag menar.
 
💪

Valet närmar sig

Kategori: Allmänt

Nu är det då snart val vilket märks på alla former av medier. Det smutskastas, vinklas, ljugs, noll källkritik o om du röstar på än det ena eller än det andra så vill folk inte vara vän med dig. Personligen så tycker inte jag att vänskap har med vare sig politik, religion eller annat att göra. Det som gör mig så trött på politiken är just det jag började med..all jävla skit o detta kacklande o hackande på de partier man inte gillar. I min värld vinner man inte folk med skitsnackspropaganda..vad är man för människa om man ser ner på andra för deras politiska åsikt..det är ju som att se ner på någon för deras religion.. Jag lyssnar hellre på någon som snackar för sitt parti, som ger mig fakta om varför deras parti är det man ska rösta på..än någon som gapar o spottar på andra partier för att skapa någon form av skrämselpropaganda..för det funkar inte, vilket vi nu kan se i alla undersökningar o mätningar som gjorts.
 
Alla partier har sin smutsiga historiska byk o må den som är utan skit kasta första stenen. Några partier får man gå långt tillbaka, några till 40 talet o andra bara några år tillbaka, dock finns det skit hos alla. Poängen är att vi har demokrati. Folket röstar o folkets röster ska respekteras no matter what. Det gör man inte i Sverige. Här är det sandlåde nivå o man vuxenmobbar ett parti, som folket valt in. Nu är det för mig skit samma om det är höger, vänster eller mitt emellan parti som inte får vara med, för det handlar om principen. Inte någonstans i media har jag sett någon som snackar för sitt parti utan bara snackar skit om alla andra, speciellt detta parti man inte vill ha att göra med.
Så under åren som gått så har man bedrivit ett drev emot detta parti o samtidigt tagit deras punkter o gjort till sina då man märkt att folket lutar åt detta mobbade parti. Ändå fortsätter man att fernetiskt mobbandet, skitsnackandet etc etc. Hur tycker man då att detta har funkat?? Har det varit rätt strategi? Har allt skitsnack, fejkpropaganda, vägran att diskutera/bjuda in etc fungerat?
Nej, tydligen inte...mer tvärt om då nu detta parti är störst. Bra jobbat!!!
Man vinner mer med honung än med vinäger det vet de flesta människor, men här har man vräkt ut vinäger, tagit det hemska partiets åsikert o gjort till sina egna, sedan förfasar man sig över att det inte funkade. Nä man spelade fult o det spelade det mobbade partiet rätt i händerna. 
Jag hoppas att man lär sig till nästa gång att det här är fel väg att fånga röster på, såvida man inte vill förlora sina väljare.
Under denna tiden har man lyckats med att få ordet rasist till att bli ett skällsord. I stället för jävla idiot när man inte får som man vill, så är det nu jävla rasist. Jag har jobbat på tåg i många år o fått ordet rasist slängt i ansiktet då jag tyckt att någon bör ha biljett för att åka tåg. Personligen skiter jag i vem fan du är, din hudfärg, religion, sexuella läggning, vilken del av jorden eller universum du kommer ifrån, ska du åka tåg ska du betala för din resa. Kollegor till mig som kommer från andra länder blir oxå kallade rasister.. för att dom vill att man ska ha biljett för att åka...alltså är det ordet så uttjatat att det inte har någon mening längre..o hur jävla skevt är inte det..
 
Många använder ordet rasism utan att ha en aning om vad rasism är. Precis som man tolkar nationalism galet många gånger. Ingen tar sig tid till att kolla upp vad orden man slänger sig med har för innebörd.
Personligen är jag inne på det som en del forskare anser o det är att det finns en ras o det är människorasen. Sedan finns det olika folkgrupper o kulturer o vi har alla nytta o glädje över att kunna dela våra kulturer med varandra. Har bott utomlands i många år o haft förmånen att träffa underbrara vänner från världens alla hörn, o var sjukt stolt över att vara Svensk. Jag har hållt föredrag om Sverige o burit den Svenska flaggan på både väskor o kepsar. Det Sverige som jag ser idag är för mig tragiskt...inte bara i politikens smutsiga värld utan även hur man behandlar sina vänner när dom inte tycker som du. Jag har vänner som är från alla politiska "hörn" o jag gör inte skillnad på någon. Den som röstar V är inte sämre än den som röstar SD för mig handlar inte vänskap om politik eller religion eller vem fan du knullar eller är kär i. Det handlar om respekt, ödmjukhet, glädje, hjärta o värme..sedan kan man inte tycka lika om allt o det är där respekten kommer in. Jag respekterar att du har en annan åsikt än vad jag har o vi kan vara överrens om att vara oense. Man ska kunna diskutera saker med sina vänner utan att försöka köra ner sina åsikter i halsen på motparten, o om det inte funkar så ska man inte idiotförklara någon. Man ska vara öppen till att den andra parten kanske har en del åsikter som är rätt vettiga o våga erkänna det, då det inte innebär ett nederlag utan tvärt om. Din åsikt är inte bättre än någon annans, en chock för många men så är det. Ju fortare vi inser det, desto fortare ändras sättet att jaga röster på o då kan det bli ett bättre politiskt o demokratiskt klimat i Sverige. Sedan ligger på var o en att själva kolla upp det som vräks ut där ute, att inte bara ta för givet att allt som syns o delas är sant. Tex man kan gå in på riksdagens sida o se hur alla lagt sina röster, kolla om personer o konton på sociala medier är trollkonton, kolla vilken politisk riktning vissa nyhetskanaler o sidor har etc etc. Vissa grupper o sidor har som syfte att försöka tysta dom som inte tycker som dom, bedriva en form av censur utan att någon ska märka det.
 
För mig känns det just nu lite som Wilhelm Moberg skrev:
”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."
 
Detta är det enda jag tänker orda om när det gäller politik. Så ha oxå i åtanke att bara för att någon delar något på sociala medier så innebär det inte att personen håller med eller är emot, utan bara delar för att upplysa..sedan får var o en tycka som dom vill. Som tex kött eller inte....är du vegan så woohoo för dig men skrämselpropaganda undanbedes..likaså om du äter kött så wooohoo för dig men propaganda undanbedes. Man vinner inte något på skrämselpropaganda, allt är inte svart eller vitt. Sälj din sak/tro/livsstil men när folk inte är intresserade så stoppa o acceptera att vi alla är olika, att börja tvångsmata, skrämma etc gör att dom backar än mer.. Honung istället för vinärger...honung istället för vinäger folks. Kan tex en vegan får en köttätare att äta mindre kött, tänka mer på vartifrån köttet kommer så är det ett fett framsteg, där ska man stoppa o tänka på att Rom bygdes inte på en dag. Små steg kan ändra världen på lång sikt.. men med honung, inte vinäger o skräck.
 
Så bara för att någon från din politiska hörna o delar så innebär inte det att det är sant. Var kriktisk, gräv lite själv o kolla fakta etc. Det gällar inte bara politik utan även religion, vegan, köttätare osv osv
 
Skulle egentligen gjort ett inlägg om mitt besök hos optikern o att dom anser att jag är specielll ✌✌ Om jag pallar så kanske jag gör ett inlägg om det senare. Jag har ju lite sömnproblem så då kan jag ju skriva lite till framåt nattkröken 😆
 
 
 
 

Lite paus i allt tungt

Kategori: Allmänt

Nu tycker jag att det är dax att orda om annat än det som är tungt. Mamma, hundar som mår dåligt, jag som mår kasst, skimmade kort o pissig ekonomi.
 
Nu pratar vi tips istället :-) Må bra saker helt enkelt. Jag har varit den som hastat in i duschen, shampoo o balsam, tvål o så ut igen o taaaadaaaaa lixom. Någon gång i bland har jag kanske stått längre men oftast för att böla så ingen (xmannen då) ska höra. Bada däremot har jag kunnat göra länge men då med hela tjoffet så som levande ljus, musik o något att dricka, ja o badoljor o bubblor.
Nu på senaste tiden har jag faktiskt börjat ta längre duschar. Nyttjar skrubbvantar o bra duschcreme..till o med hårda tvålar som är ekologiska o fyllda med sheasmör, cocosolja mm mm. I o med den situationen som är just nu så har jag en extrem inre stress o det visar sig på div sätt. Bla så tappar jag massor med hårstrån, så då tänkte jag att nu får jag botanisera på nätet. Jag försöker att inte tvätta håret så ofta o efter att kollat runt så är det fler som är inne på det där med längre mellan hårtvättarna. Vissa kör WO andra balsam metoden etc etc men jag har nu testat två produkter från samma märke. Har en kvar att testa men avvaktar lite med den.
De två jag nu kör är följande: Nettle shampoo från Maria Åkerberg. Luktar lite åt mentol hållet men helt okay. Fantastiskt härligt lödder, bra för stressad hårbotten o håravfall samt håller håret rent ganska länge. Nu tvättade jag håret efter fyra dagar då jag på den femte dagen tränade i gräslig värme :-) Produkten vann oxå bästa shampoo 2018 i Organic Beauty Awards.
 Efter tvätt o sedan varje dag använder jag den här: Scalp treatment Nettle. Den ska man spraya på hårbotten o massera in o sedan låta vara kvar. Trodde först att det skulle bli "kladdigt" eller stelt i håret då håret torkat men så var inte fallet. Inte ens när man har i det i torrt hår (användas varje dag) känns det stelt o klibbigt.
 
Vill man läsa om produkterna så hittar ni det på den här sidan : www.dermanord.se
 
Så till den tredje produkten som jag inte testat ännu. Det är många som talar sig varm om Kevin Murphys Re.Store. Det som är så bra med K.M produkter är att man kan köpa en lite provflastka för ca 70 kr. I stället för att lägga ut tre-fyra hundralappar på något som sedan kanske inte funkar eller passar så tar man en liten flaska eller två. Den här är meningen att använda istället för shampoo, balsam o inpackning. Dvs många använder bara den här o det typ var 7-10 dag, där emellan sköljer dom bara med vatten eller använder torrshampooliknande produkter. Det jag kan säga om den här produkten hittills är att herre jävlar så gott den luktar 😍 Dock får jag återkomma längre fram gällande hur den fungerar. Sulfat o parabenfri.
 
  
 
Det var det jag hade att tipsa om så här en sen söndagskväll. Nu stängs datorn o lampan släcks för imorgon är det tillbaka till den tunga verkligheten igen. Bägge hundarna har bökat in sig under täcket, vilket jag inte fattar då det är sjukt varmt, så det är lugnt o tyst fram tills dess att klockan ringer...
 
🙉