Gothammar.blogg.se

Livet suger oftast, men man kommer långt med svart humor, ironi o åsikter om allt :-)

Äntligen på plats

Kategori: Allmänt

Så då var vi äntligen helt på plats. Vilket jäkla slit det blev i slutänden, o allt på grund av en dörr som var låst. Det var så här att jag skulle ha en massa saker i ett förråd jag fixat, i ett hus rätt över gården där min gamla lägenhet finns. Detta då jag bara hyr ut min i andra hand i ett år. Så då jag är ensam, inte bör lyfta o får skov om jag tar i för mycket o för länge,  så tänkte jag köra ner allt lite varje dag med en säcka kärra. Visst att det blev lite bärande ner för två trappor men lite itaget o det skulle vara okay. Så hade jag ca 6 mindre kartonger, en säck, en tavla o det skulle bli typ fem vändor kvar att klara av. Tånkte köra ner två vändor det sista jag gjorde på fredagskvällen o  de sista tre när jag hade flytthjälp på lördagen. Då kunde jag på söndagen träffa tjejen som ska bo där o göra allt klart. Körde ner första vändan på fredagen o då var plötsligt dörren till källargången stängd..o min nyckel passade inte där. Så att göra en lång story kort så kom skiten inte ner på fredagen eller lördagen. Jag åkte med E-K tillbaka till karlskrona på lördagen, slaggade hos mamma (eller jag sov två timmar) o åkte sedan tåg till skåne med hundarna på söndagen. Detta innebar att jag på onsdagen fick köra upp igen o asa ner sista skiten, själv, i 30 graders värme o sedan möta upp tjejen o fixa med nycklar o allt. Då jag inte kom in i källaren på fredagen så kände jag inte heller någon panik över att inte ha kartonger till grytor o sånt som skulle med till skåne. På onsdagen hade jag lådor med till detta o lastade in dessa innan jag körde hem igen. Nu så är det äntligen klart med allt o jag kan lägga flytten bakom mig..o allt som hör den till.
Har nästan kommit på plats med allt, behöver dock en sänglåda så jag inte behöver ha någon kartong ouppackad men det får bli en senare fråga. Just idag tömdes det sista jag hade med mig igår o nu känner jag att jag börjar slappna av...vilket innebär att skovet kommer att komma farande som ett brev på posten. Har inte preppat för detta då jag helt enkelt inte haft tid så det här kan bli intressant. Dock inte långt till affären så att hasa mig dit borde ju gå..sedan tog jag med min sprotiga dramat att lasta varorna i 😜 Ja varför ska jag gå o göra skiten värre geom att asa o kånka när det finns enklare sätt att få hem godset 😁
Några saker som jag behövt ha med hit ner ligger ner packade i förrådet...tex flaskorna till sodastreamen..långgafflarna till fonduegrytan men det löser sig nog ändå. Rusta brukar sälja ut flarror för nästan ingenting o fonduegafflar borde ju oxå gå att hitta.
Just nu är jag bara så in i dödens trött i både huvud o kropp, den ena av sömnbrist o den andra av slitigt bärande o lyftande, så det känns som om jag skulle kunna ligga i sängen en vecka o slumra utan problem.
Det jag ska göra närmast är att ta en dusch o sedan netflixa...o njuta över att flyttandet o allt runt om kring är klart.
Hundarna har redan staddat in sig o då xet inte kopplas till denna platsen så lyssnar dom inte heller efter honom..sedan finns det inte något trapphus att lyssna i heller. Det finns inte en doft av xet i detta området heller o det hoppas jag underlättar lite för boysen. Saknaden lär inte bli mindre men väntandet kanske lägger sig, dock har jag sagt att vill han ha dom/träffa dom så är det okay. Skulle aldrig tänka mig att sätta ett barn i kläm (eget eller bonus) så varför skulle jag då göra det mot hundarna. Jag kan ju tycka att när han har sin son kunde han ju ha hundarna så grabben får träffa dom..men som sagt inte min beslut utan det ligger helt på xet. Han vet dock att han kan få ha dom när han vill.
Solen gassar o gassar o gassar o jag önskar det fanns ett snöre så man kunde stänga av skiten lite, göra en regndans så skog o mark fick lite väta..o vi lite svalka. Har ju inte varit mycket för att sola sedan depression o medicinering gjort mig rund, dock satt jag ute på ena balkongen i en timme o solade ansikte o armar. Det blåste o var ganska skönt. Ja det är lite löjligt av mig, speciellt efter som jag inte bryr mig så mycket om storleken vanligt vis. Tror det beror på att jag är blek..konstigt eller?🤔 Så jag borde kanske splasha på lite BUS så jag inte är så blek o sedan ut i solen med "fläsket". Tyvärr har jag dåliga erfarenheter av BUS så.. nja jag vet inte riktigt. Vad jag vet är dock att nu är det duschen o sedan neflix med ett stort glas Pepsi max lime!!
 
Söndagens tågresa var oxå den första någonsin för Jönsson 💜
 

Nu är det nära

Kategori: Allmänt

På lördag går flyttlasset. Jag har varit golvad av pollenallergi o sovit bort dagarna, packat o asat till förråd om nätterna. Så fort man tror man släpat iväg det sista så hittar man något som ska ner. Pallade inte asa tvbänken så jag la ut den för två hundra för att slippa släpa. Dock måste den bort nu så jag lär nog få släpa den ändå.
Givtetvis så klyddar allt sig för varför skulle det flyta på för en gångs skull. Så jag tänkte hyra ut i andra hand o tog kontakt med fonden som äger fastigheten. Så fick direktioner hur man skulle gå till väga.. slängde mig in med full fart, ordnade annons, tog de tio första för visning. Hade skrivit ut intresseansökningar som dom fick fylla om dom ville hyra. Sedan valde jag ut en, vi fyllde i alla uppgifter, skrev eget kontrakt som skulle med till fonden, o så var det till att vänta. Så fick jag plötsligt ett mail där det stod att jag skulle skicka med någon form av bevis på vad jag skulle göra..som anlednig till att jag skulle hyra ut i andra hand. Helt skruvat..vad har dom med det att göra..så då det hela är samverkan så går det inte att få något intyg på vad jag ska göra. Så jag mailade om detta o sa att personen jag valt ut är sökande hos fonden sedan tidigare o kan få ta lägenheten på första hands kontrakt om det är okay med fonden. Har fortfarande inte fått något svar...snart gått 48 timmar..sjukt dålig stil.
Så nu går lasset på lördag o jag har inte ekonomi till att ha 4000 extra i hyra för att dom är sega.. Sjukt irriterande!!
Som jag sagt tidigare så bli det lite hattigt här på sidan då jag har fullt upp med att sopsortera i min soptunna till liv.
Fick veta att min xman går runt o ljuger för folk o det gör mig så jävla förbannad. Jag hade ju upptäckt att han inte har någon ryggrad eller pungkulor men man tycker ju att han borde äga sitt agerande o ljugande. Troligen är han rädd att kvinnan han ljög sig in i ett förhållande med ska få bevis på att han ljugit om allt. Jag skiter i vilket o fick en bild skickad till mig o insåg att nä tack. Han ser ut som en porrskådis i en 70 tals lågbudgetrulle. Har ingen haka o har någon form av skägg...fast han har inte riktig skäggväxt så det är hakspetsen o så under hakan o ner på halsen..o en fjuttig mustasch. Jag tror hon vill han ska se fjantig o ful ut för inners inne vet hon att han ljuger o kommer att svika när han bli uttråkad eller deprimerad o någon annan visar honom uppmärksamhet.
Känner att jag lyckas jobba mig bort från honom o det är helt jävla underbart. När man blir stark så kan man kapa bort/trycka ner o i bland döda känslor o sånt svagt istället för att låta det äta upp en. Jag står på knäna men jag är fan en fighter. Jag tappade bort mig själv o blev någon jag inte är, han gjorde mig delvis sådan med sin depression o så går han runt o ljuger o säger att jag var svår o jag var jobbig att leva med. JAG HADE EN SVÅR DEPRESSION SOM DU VISSTE OM..SÅ SVÅR ATT JAG NÄSTAN TOG LIVET AV MIN DIN SKITHÖG!! Ja jag blev något förbannad när jag fick höra detta..skylla på mig istället för att äga sina svek...o är fortfarande förbannad. Hatar när folk ljuger o inte äger sitt skit. Det bara bevisar det jag reda visste..han flyr sig själv o försöker skapa en fejkbild som alla ska tro är sann. Den enda av oss som är sann är jag.. jag äger mina misstag o min del i vårt sunkiga äktenskap..hans ärlighet ryms i hans ena lilltå..resten är ett spel o det gör honom till en fejkad fjant. Vissa är räddast för sig själva.. det jag såg o sa för många år sedan skrev han till mig efter han blev avslöjad..så jag har rätt o han hade fel. Det känns ganska bra o det är jag nöjd med. Så hej då till honom o en dag kanske jag inte ens minns hans namn 😝
 
Nu ska jag fortsätta tränga undan o se framåt o ta mig upp från knästående till stående o en dag :
 
O innan jag avslutar så vill jag tipsa om FFDP nya platta And justice for none!!!
 
 
 
 

Lite kaos o rörigt

Kategori: Allmänt

Här har tyvärr varit lite tyst då jag haft fullt upp med flytten. Hade lyckats låna en bil o lastade in lite kartonger (ja jag knökade in så mycket det gick) o gav mig iväg till skåneland. Med en kropp som inte ska lyfta o bära så blev det ju lite tokigt. 
Så en kväll var jag hos släkt o fick mat vilket alltid är snällt o trevligt. Hade hundarna med mig o ena kusinbarnet var oxå med. I deras uterum finns det två sittgrupper med bord o stolar där man även kan sitta o äta. Det enda är ett lågt sådant o där går armstöden i kant med bordet..dvs man kan inte putta in stolsitsarna under bordsskivan. Där satt vi först o på det bordet stod det en liten skål med ostkrokar o en med chips. Höjden mellan en sittdyna o bordet var ca 1,5 d. Vi satte oss vi det andra matbordet o började äta middag..plötsligt säger min morbror: Vad gör du där?? Jag vänder mig om o där står Tusse..på bordet..med alla fyra tassarna o äter chips!!!!! Han har aldrig gjort något sådant tidigare. Inte ens hemma där det är samma höjd o närhet till soffbordet. Jag var helt i chock över hans tilltag o han fick veta att det där var inte okay. Har inte fattat än idag att han gjorde det där 😂 Hundarna fick oxå en möjlighet att ränna runt utan koppel på deras lilla tomt. Det finns bara ett ställe att ta sig ut från tomten o Jönsson var jätteduktig. Tre gånger försökte han att gå ner för trappan o ut på garageinfarten men när jag sa nej så avbröt han o kom tillbaka. Det var lite som om dom bytte personlighet odågan blev Tusse o inte Jönsson😆
Allt är upp o ned vända världen med dom där två nu för tiden. Dom skulle plötsligt bara äta varandras mat (dom har olika mat) Sedan skulle dom ha torrfoder på morgonen o blötfoder på kvällen, vilket dom oxå får. Jönsson som alltid varit glupsk o slängt i sig maten kan lätt låta sin morgonmat stå o sedan gå o äta lite då o då, medan Tusse som varit så petig med maten äter massvis o har börjat poopa som en elefant. Han har gått upp från magra 4 kg till 4,36 kg o det behövde han. 
Dom sitter fortfarande o lyssnar mitt i veckan efter husse o jag vet inte vad jag ska göra för att den saknaden ska bli mindre. Jag hoppas för deras skull att nu när vi flyttar närmre så kanske han kan tänka sig att ha dom lite, så att dom inte saknar så mycket. Tusses halsband har hjälpt en hel del mot skakandet o stressen över att flocken är splittrad men det kan inte ta bort saknaden o tomheten. Då dom inte har någon tidsuppfattning som oss så blir det ju annorlunda. Vi skaffade dom tillsammans så han kommer ju alltid att vara husse både för hundarna o för mig. Oavsett vad jag tycker o tänker om honom o hans agerande så ska inte hundarna sitta i kläm, därför är jag helt för att dom ska få ha husse oxå. Inget är ju deras fel utan dom bara hamnade i mitten.
 
Så byter vi ämne sådär helt tvärt. 
Det är ganska kul att man kan se vartifrån alla kommer som läser ens blogg. Ja för dom som inte vet så kan bloggaren se vilket land o region besökarna kommer ifrån. Det går oxå att se stad så länge den inte är för liten o blir till en by. Är det en storstad med förorter som tex Sthlm, Göteborg eller Malmö så kan man ibland se att någon kommer från tex Arlöv eller tex Landvetter men oftast står det bara stadens namn. Det går inte att utläsa om det är någon man känner eller inte. Likaså är det med andra länder..man ser staden o ibland ett visst större område i staden men inte mer. Det är ganska kul att se hur spridningen är..jag har tex läsare från usa, danmark, finland, spanien, tyskland o från hela avlånga landet Svärje 😊 Nu har jag inte kommit igång riktigt som jag tänkt men när jag fått ording på mitt helvete, i alla fall så gott det går, så ska det engageras i div saker o ting som händer i världen, tokiga trender, massa WTF som poppar upp i tid o otid..o korkade människor o det är något det finns gott om, det vet alla som jobbar o har jobbat i service yrken. Endel tänker helt enkelt inte men en del är det ett under att dom ens kan ta sig fram på egen hand utan att falla på vartannat steg. Något jag oxå tycker är intressant att klura på är tex att kan man bli mindre smart om man umgås med enkelspåringa o lätt korkade människor, ändras ens språk o gör att man tappar grammatiken? Kan man göra en helomvändning av sig själv o allt man trott på, stått för o varit i halva sitt liv eller är det bara en flykt från sitt eget jag...att man inte vill vara den man e Har vi landat på månen eller inte o varför har vi inte hälsat på igen? Varför envisas män som inte har någon riktigt skäggväxt att försöka odla skägg o mustasch, o är det snyggt med gles tex snorbroms eller är det billig 70 tals porr varning på det? När ska män förstå att tubsockar i sandaler är ett fett nej för de flesta kvinnor...ja listan kan göras lång för det finns en massa skojsigt att klura på 😃
Det finns oxå allvarliga ämnen o sorgliga..o förutom otrohet o skit som är i mitt så har jag även en mamma som haft kroniskt cancer i 10-12 år. Man trodde att hon skulle klara ett år men tji fick läkarna. Nu är det dock snabb spridning o på ett par månader har hon tappat förmågan att gå o stå o fick rullstol. Nu har det spridit sig än värre till mer vitala organ än ryggraden så tiden kvar är knapp. Det började med bröstcancer..blev metastaser i lungorna ett par omgångar..så kom det i några kotor i ryggen, så blev det två i levern men dom fick man bort. Så för några månader sedan så blev det problem med att gå o sedan dess har det gått fort. På två månader har det kommit i ländryggen, åter igen i levern o så i lillhjärnan o även en propp i vardera lunga. Hon har fått en massa xtra tid o vi visste ju att cancern skulle ta henne förr eller senare. Bara det går fort o smärtfritt för henne för ingen ska behöva lida. Det är tungt men bara att bita ihop o köra på...även om jag o min bror är dåliga barn inför hennes omgivning så är vi de enda barn hon har. Jag kan bara tala för mig själv o jag har gjort mer än någon annan för henne men när man finns i närheten så tas man för given o då är det svårt att se det någon gör för någon annan. Eller tex vad min xman gjort för både mig o henne. Han klev in o tog rollen som min bror skulle haft o klagade aldrig. Jag är tacksam för det stöd han var för mig när det gällde alla förväntningar o ta för givet som kom då vi flyttade upp hit. Jag är ärlig o rättvis o han ska ha cred där cred finnes o det kan ingen ta ifrån xmannen. Ska jag vara riktigt ärlig så saknar jag honom i detta läget för det är sjukt jobbigt att rodda runt själv, att få säga nej till saker då jag själv inte orkar. Jag kan inte åka buss o handla åt henne, jag handlar själv via nätet o får det hemkört. Jag kan inte ligga o städa lister o annat åt henne då jag knappt orkar sånt åt mig själv, jag kan inte åka buss varje dag o hälsa på då jag inte har ekonomi till det o inte kan gå så långt. Jag kämpar med depression, det värsta svek man kan råka ut för, en skillmässa, förlust av bonusbarn o så bara en massa prat med cancern o inte något prat med min mamma. Jag vet att cancern är där men jag är sååå trött på att bara prata om den o dess biverkningar..varje dag, flera gånger om dagen ibland. Sa från början att det finns terapefter men det behövde inte hon..o det kan jag förstå då alla vänner o familj får vara det istället. Jag menar inte att förringa sjukdomen, absolut inte, men den får inte ta all plats. Nu är det kort tid kvar o varför inte skita iden då o bara minnas allt innan o allt som varit bra fram till nu. Lämna med ljusa minnen o inte tunga ryggsäckar o bara prat med cancern i huvudet. Cancer är ett jävla skit helt enkelt. Den tog mormor, nu mamma..så jag kan ju räkna med att den kommer på besök även till mig. Hade det gått här i sverige så hade jag lätt opererat bort mina bröst typ i morgon, för jag har inte behov av dom o skulle jag vilja så kan man göra nya. Inte heller så kan man få sina gener kollade för då måste det vara två-tre generationer som fått sjukdomen innan 60 års ålder. Hur skruvat är inte det?? Som om cancern bryr sig om åldern..
Nä nog om sorg o elände för idag. Ska till tvättstugan o sedan ut till mamma en runda o jag tar bussen. Har en nära vän vars man fixat min cykel så nu kan jag cykla fram o tillbaka när det inte är så jäkla varmt ute.
 
 
Boysen på väg till skåne