Inte för mycket o inte för lite men vad fan är lagom?

Har ni tänkt på det där med allt man ska äta o allt man inte ska äta? Jag har dom senaste dagarna hamnat på olika sajter där en säger en sak o en annan sajt säger en helt annan...o alla sajter ska vara bra måbra/levlänge sajter. Tunga namn o trovärdigt som fan..eller??
Fibrer är ju bra men inte för lite..o inte för mycket..utan helt enkelt lagom
Fett är inte heller bra, inte ens det "bra"fettet för det är samma där..inte för lite o inte för mycket
Socker är ju abslout inte bra i för stora mängder o helst inte alls..o absolut inte sötningsmedel.
Naturligt sött är bra fast inte för mycket för allt man stoppar i sig som kroppen inte behåller blir ju till fett.
Salt ska vi inte tala om för jösses....🙄
Med andra ord så är det lagom som gäller. Hur fasen ska man veta vad som är lagom? Man hör ju hela tiden att ingen är den andra lik, alla har olika metabolism, genetisk arvsmassa etc etc..så hur i helvete ska man då veta vad som är lagom för just mig?
Har man en hel hög med pengar så kan man ju gå till ställen där man mäter allt din kropp gör, o inte gör..men om man är en som inte har en massa pengar att lägga ut på sådant hur fasen vet man då vad som är lagom för mig. Man kan absolut räkna hur mycket kalorier man trycker i sig o hur mycket man gör av med, dock är det ett jäkla skrivande o räknande o att komma ihåg minsta smula man stoppar i pajhålet går ju inte alltid så bra. Sedan har man alla dieter som konstant skiftar i popularitet o när man väl slutar så smyger sig kilona på en igen..eller så är det en jävel som sitter i garderoben o syr in varenda klädtrasa man äger o har (o någon har köpt en lustigahuset spegel o bytt ut)
Personligen har jag varit tjock två gånger i mitt liv. Första gången körde jag LCHF o blev av med 28 kg på fyra månader, o fortstatte leva med det tänket i nästan tre år o höll vikten hur bra som helst. Tills jag fick fibromyalgi o blev deprimerad..vi snackar nära-o-ta-livet-av-mig deppig. Mediciner o depression fick mig att lägga på mig 35 kg. Jepp, massiva trettiofem kilo packades på ganska jämnt fördelat över kroppen. När det sedan började ljusna med smärtrehab längre fram så kom min man o sa att han ville skiljas..sedan revs pappren..vi separerade..smärtrehab blev avklarat..månderna gick o vi levde som vanligt fast med varsin lägenhet..inget mer prat om skilmässa..vi hade kul igen..mannen beklagade att vi inte gick fler gånger hos parterapeften..tills jag kom på honom med att ha en annan kvinna. Jag var fortfarande inte ur min depression men hade tagit mig upp en bra bit. Behöver jag säga att jag föll ner igen, eller mer sparkad i fejset ner i hålet. Jag ordnade med skilsmässan o sa att det var sista gången o jag kan inte förlåta. Han försökte smita iväg i smyg trots att han sagt bara någon vecka innan att det inte fanns någon andledning att flytta (tills han blev avslöjad)
Så där stod jag nu med två hundar, hjärtat utslitet o krossat i småbitar o med kniven djupt inkörd i ryggen...o ilskan..denna glödgande ilska över sveket (det tredje som jag kommit på). På sätt o vis var det bra att ilskan o denna enorma sorg föll över mig för jag började tappa kilon.!!
Jag fungerar så att när jag sörjer så tappar jag aptiten men när jag är deppig äter jag. Jag började ut o vandra runt i stan för att ångesten o smärtan skulle släppa o kilona lämnade jag bakom mig. Jag flyttade från stan o där började det vända..i alla fall mattänket.
Jag har som regel att gå 10 000 steg per dag, men vissa perioder blir det inte mer är hälften eller lite mer. Dessa dagar är dom tunga dagarna men då ändrar jag vad jag äter.. Ju äldre man blir desto slöare blir din förbränning, så med det i tankarna la jag upp en matstrategi. Efter lite testande o trixande har jag så kommit fram till vad som är lagom för mig..det tog några månader att hitta lagom med mat. Lagom för att inte känna mig hungrig, lagom för att vågen skulle fortstätta visa tapp (väger mig en gång i månaden bara), lagom avstånd mellan de "fria" dagarna så jag inte föll ur o frossade. Jag har gått från 112 kg till 87 i stadig takt, men stod still november o december då jag föll i en svacka men jag la inte på mig något 💪. Min "plan" bygger på att ha en dag med lite kolhydrater ca 10-15 gr för att sedan följa upp med en dag "fritt", så dag tre med ca 50-60 gr kolhydrater. Detta är lagom för mig o min förbränning. Inget är förbjudet utan man får bara vänta på rätt dag helt enkelt. Fritt innebär inte att frossa men jag tar en xtra potatis eller mer ris till middagen, eller en xtra macka på morgonen eller sparar jag till kvällen o tar en näven chips eller något annat jag varit sugen på..men med måtta. Två lördagar i månaden har varit godisdagar o som man längtar, o längtan gör det faktiskt godare.😀
Efter ett tag la jag oxå av med min pepsi max o det var sååå jävla jobbigt. Jag drack 1-1,5 liter per dag. Jag tog fyra månader utan en droppe bara för att kicka beroendet o idag dricker jag någon gång i bland, bara för att unna mig. Jag röker inte, snusar inte, dricker inte kaffe, dricker inte alkohol så då anser jag att jag kan ta min pepsi när andra dricker tex vin.
Så jag tror fan att jag har hittat mitt lagom. När alla mina kilon är borta så kommer jag att gå till att ligga på ca 80 gr kolhydrater per dag o ha mina gottedagar varannan lördag, dock inte överäta. Att äta det jävla lagom av allting 😆
Nu är ju inte detta för alla men det funkar för mig. Tror absolut att alla dieter oxå hade funkat för ett tag..tills man går tillbaka till det vanliga trampet. När man hamnar på en platå där man står still i vad som känns som en evighet så är det ju lätt att man ger upp. Jag har inte bråttom o 2-4 kg per månad är lagom takt för mig men.....nu har jag ju börjat tänka är allt som man säger är bra för en så bra som man vill ge sken av.? Där var anledningen till att jag började "forska". Det var div olika shots hit o dit som var superbra men man ska tänka på att vissa saker som tex ingefära, gurkmeja, kanel, saffran är rent ut sagt giftigt om man kränger för mycket. Till o med ris ska man äta i begränsad mängd..här tänkte jag phu, jag kör lite carbs så det blir inte så mycket ris 🙄 Så inte bara ska man hålla koll på kalorierna men skyfflar in utan nu ska man räkna hur mycket kryddor man kränger per dag oxå 😳 Merparten av ens fritid kommer ju gå till att räkna o hålla koll på allt obra o farligt..ja o så får det ju inte vara för lite eller för mycket..man kan ju tydligen dö eller förgifta sig själv o det vill vi ju inte 🐒
När man har ibs mage så måste man ju tänka på vad man stoppar i sig, i alla fall jag, o det är ju oxå ganska individuellt..för min del så gillar min ibs mindre carbs o att jag byter ut vanlig pasta mot gluten fri.. Nu tänker ni vad ända in i glödheta växlar hon över till ibs magen...jo, det är just detta med att vissa kryddor är giftiga i stor mängd. För ca tre veckor sedan gick min ibs in i en katastroffas o jag kunde inte förstå varför..igår gick jag igenom min lattjolajbanlåda (där jag har div prylar o pinaler o andra bra att ha saker) o hittade något jag helt glömt bort...o som jag inte tagit på tre-fyra veckor.
 
 
Jag som inte är mycket för "hokuspokus" fick börja omvärdera det där med gurkmeja o ingefära..att det kanske är bra för matsmältningen o magen. I samma veva som jag la ner detta så blossade ibs upp med full styrka o jag är inte helt korkad..ett plus ett är fortfarande två. Så igår drog jag igång igen o vi får se om några dagar om det ger effekt...eller om jag blir helt tokförgiftad o trillar av pinnen...vem fan vet 🤣 Det jag vet är att jag ska sluta läsa en massa om vad som är bra för dig MEN inte för lite o inte för mycket..jag ska helt enkelt ta reda på vad som är bra o lagom för mig! För ingen är ju den andra lik eller hur? 😎
Nya hål i bältet lite titt som tätt
 
 
Det har ju hänt annat oxå sedan sist o det tunga är att jag nu tagit beslutet att låta Tusse få somna in. Han har så mycket olika problem o dom kommer o går i en jämn ström. Nu har han börjat se o höra såndant som ingen annan hör, vare sig människa eller hund, o det blir bara värre. När han ha bra dagar så tänker jag att nä jag kanske ska vänta men dom stunderna blir mindre o mindre. Nu ligger det på 50-50 o det är inte rätt mot honom att behöva vara orolig/stressad/sorgsen o ge ett vaktskall ett par gånger per minut vissa stunder. Så jag har bokat tid o fram till dess så ska han få ut i hundrastgården o hoppa o jaga sina älskade bollar (vilket han inte fått pga sitt diskbråck) Han slipper tandborstning o kloklipp, klippas o rycka öronen dessa två veckor som är kvar. Han ska bara få bli bortskämd o göra allt det där han inte fått göra. Här om kvällen var en bra kväll o han var i sitt esse o vi busade o hade oss. Sedan var han helt slut o snarkade så varken jag eller jönsson kunde sova ❤
 
 
 
Då min whatever mössa började sjunga på sista refrengen så insåg jag att det kanske var dax att utvidga samlingen. Har ju whatever o så har jag fuck off and die..behöver något mitt emellan kanske så taaaadaaaa....
  
 
Jobbar gör jag ju lite då o då..o tänkte gå o klippa mig när lönen kommer. Tänkte klippa en bra bit då det nu är så långt att det fastnar i armhålorna..låter helt wacko men alla med långt hår förstår precis vad jag menar. Det är så långt nu att det är jobbigt att ha det löst, så varför då ha det så långt tänker jag. 
  
Nu är det ju så att Tusses väl o ve kommer först så jag får helt enkelt vänta en månad till med att klippa mig. Det blir till att fortsätta med fläta o tottar o svansar ett tag till men det är egentligen inte något större problem..
 
 
 
Ja vad mer har hänt.... Ja solen har gått ner ett par gånger. 
 
Det har varit mycket mys o klappa Jönsson, som oftare ska ligga på mig..kanske då han tycker att Tusse är lite annorlunda o han förstår inte varför han varningsskäller när det inte är något att varna om.
                                
 
Jönsson har oxå fått ett eget vintertäcke, då dom andra är för korta för honom. Om han är så där glad över det vet jag inte😆 men han bråkade inte o när det väl var på så brydde han sig inte. Visst blev han stilig 😁
 
 Nu är det snart nattinatti då det ska jobbas i morgon o dogsen ska till sin människokompis Karin o hundkompis Pojken. Dom gillar att vara där för dom blir så glada varje gång dom blir hämtade..Tusse har en helt egen låda med leksaker som han gärna ligger i..ingen ska ta några leksaker här inte..Jönsson blir klappad jättemycket o det är ju det bästa han vet, ja o så mat förståss 😂
 
  
 
😴😴😴
 
  
 

Gothammar.blogg.se

Livets upp o ner o allt skit där emellan, på både gott o ont.

RSS 2.0